INSCHRIJVEN

Examens

Als je je theorie beheerst, dan haal je meer uit de praktijklessen. Daarom is het verstandig hier tegelijkertijd mee te beginnen. Cheetah rijschool levert je het benodigde materiaal om thuis aan de slag te gaan met de theorie, zoals boeken en cd-roms.

Faalangst is letterlijk “angst om te falen”. Sommige mensen zijn zo bang om het niet goed te doen, dat dit hen blokkeert in plaats van motiveert. De instructeurs van cheetahrijschool leert mensen om te gaan met hun faalangst door positieve stimulans, het opbouwen van zelfvertrouwen en een goede voorbereiding op het examen.

Bij het CBR kan een speciaal faalangstexamen afgelegd worden, bedoeld voor kandidaten die niet de noodzakelijke rust kunnen vinden om te slagen voor het reguliere rijexamen. Dit faalangstexamen wordt afgenomen door een faalangstexaminator, die er ook voor getraind is om mensen met faalangst te begeleiden.

Rij angst is de angst om een voertuig te besturen of om bijrijder te zijn. Onderstaand een aantal soorten rij angst:

  • Rij angst door een paniekstoornis (vaak ook snelwegangst genoemd)
  • Rij angst na een beladen gebeurtenis of trauma
  • Rij angst ten gevolge van faalangst
  • Rij angst door vaardighedentekort
  • Rij angst als gevolg van een andere stoornis

 

Bij het intakegesprek onderzoekt de instructeur samen met jou de oorzaak van je rij angst. Hij maakt dan een stappenplan om je in je eigen tempo (weer) op een ontspannen en zelfverzekerde manier het snelst aan het verkeer te laten deelnemen.

Deze training is voor mensen die al langer het rijbewijs hebben, maar een bepaalde periode niet meer hebben deelgenomen aan het verkeer. Het verkeer is drukker geworden en alles gaat veel sneller. Het doel van deze training is om weer vertrouwd te raken met de rijpraktijk.

De rijvaardigheidstraining kan ook dienen ter voorbereiding op een verplichte rijvaardigheidstest. Deze moet afgelegd worden om uw rijbewijs te behouden, wanneer u als gevolg van een ongeval of ziekte moet aantonen veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen. De instructeur bereidt u voor op deze rijvaardigheidstest door een proeftest met u te doen en u advies te geven, zodat u de rijvaardigheidstest met goed gevolg kunt afleggen.

Cheetah Rijschool